Ik heb een ritueel voor online shoppen

I love fashion! Het leukste is dat het al meteen begint na het opstaan. Wat doe ik vandaag weer aan? Soms weet ik niet waar ik in godsnaam moet beginnen, dus pak ik eerst maar een kop koffie. Als ik vervolgens een beetje wakker ben, kan ik eindelijk mijn ‘outfit of the day’ samenstellen. Vaak kom ik er ‘s ochtends alweer achter dat ik dolgraag nieuwe outfits ga shoppen. Even de dag doorkomen, en dan kan ik ‘s avonds weer lekker achter mijn laptop hangen om de beste koopjes te scoren.

Mijn ritueel

Tja, als fervent koopjesjager mag ik het wel een ritueel noemen. Ik begin altijd met een lijstje van webshops afgaan en de hele sale bekijken. Ik begin bij www.to-be-dressed.nl, en werk dan naar beneden mijn lijstje af. Ik bedenk wel vantevoren wat ik het hardste nodig heb, bijvoorbeeld basic shirts, of een leuk jurkje. Toch kijk ik ook in categoriƫn van de sale waarvan ik stiekem niks nodig heb. Als er echt een bizar goed koopje te vinden is, dan laat je die toch niet liggen? In elke webshop vul ik mijn winkelwagen met alles wat ik mooi, leuk, tof, geweldig of gewoon extreem goedkoop vind. Op het einde kijk ik dan nog een keer over alles heen. Vind ik het nog steeds de moeite waard? Of heb ik misschien iets teveel in mijn winkelwagen gegooid, en zou ik daarvoor een extra hypotheek moeten afsluiten? Meestal is het gevolg dat er wat items mijn winkelwagen uitvliegen, totdat ik een mooie, maar ook financieel gezonde, combinatie heb van nieuwe fashion items. Ik vind het altijd spannend om dan op bestellen te klikken, want ik weet dat ik vanaf dat moment vol spanning zit te wachten op mijn pakketje. Ik laat het eigenlijk vrijwel altijd op mijn werk bezorgen, zodat ik zeker weet dat er iemand aanwezig is om het pakketje aan te nemen!